Sunday, April 19, 2015







Dar, unde e Simona?

De cand a refuzat sa participe la Fed Cup, Simona Halep calca numai in strachini. Argumentele ei (“Dar ce scrie acolo?”) sunt cel putin puerile pentru oricine gandeste si par astfel a fi facute –intentionat- pentru cine nu gandeste, adica pentru publicul larg. Atat de puerile, incat m/a facut pentru prima data sa fiu de acord cu Ilie Nastase, cel din afara terenului de tenis. Si m/au facut sa ma intreb oare cum gandeste cateodata CTP, de obicei mult mai chibzuit.
 
Inca o data, amintesc ca - in opinia mea - decizia Simonei a fost cea corecta. Intreaga cariera, toate rezultatele de pana acum si cele din viitor i se datoresc, in intregime, ei si in nici un fel tarii. Tara nu a oferit nimic, nici o baza profesionista de pregatire, nici un fel de conditii prielnice, nici un fel de ajutor material sau moral. Nici o recompensa macar. Tara nu are deci –din pacate- nici o legatura cu munca profesionista a Simonei si cu faptul ca Simona trebuie sa transpire precum caii la jugul unei cariere prin definitie scurte.

Tara nu i/a oferit nici macar publicul, dar si/l revendica. Publicul asta romanesc care, in tara sau diaspora, a rezonat cu realizarile Simonei, apreciate cu atat mai mult cu cat noi –romanii adica- stim cat de greu e sa faci ceva performant in tara aia.

Desi nu face parte din echipa Fed Cup, transmisiunile directe Dolce Sport ale competitiei din Montreal o includ si pe Simona Halep. O vedem, intre puncte, la reclamele Dedeman. Inca o data, banii si nu patriotismul au adus/o pe sticla.

Perfect normal, penibil insa atunci cand una face si alta spune.

“Vreau să joc pentru tenis şi pentru plăcerea de a juca” Simona Halep, numarul 3 WTA


Lucian Vasiliu, Hamilton, 19 Aprilie 2015

No comments:

Post a Comment