Monday, April 6, 2015






Simona si Steagul

Cel mai cunoscut roman al tuturor timpurilor nu mai este Nastase, Hagi sau Nadia. Nici macar Ceausescu. Se pare ca cel mai cunoscut roman al tuturor timpurilor este acum Simona Halep. Si asta pare a fi doar inceputul unei cariere pe care eu unul i/o doresc cat mai prospera.

Realizarile Simonei – atat cele de pana acum cat si cele prezise (si iminente, as adauga eu) – sunt cu atat mai mari cu cat, in zilele noastre, competitia -in orice domeniu- a devenit atat de acerba pe cat ne putem imagina. Se poate spune fara retinere deci ca Simona face deja imposibilul. Bravo ei si jos palaria, este o inspiratie pentru orice persoana inteligenta care lupta zi de zi cu ea insasi, pentru oricine aspira sa fie azi mai bun decat ieri si maine mai bun decat azi.

Zillele trecute Simona a ales, intre turneul de la Stuttgart si Fed Cup, turneul de la Stuttgart. Adevarul e ca si eu as fi facut la fel. Nu pentru ca Stuttgart e un oras superb, fieful celor de la Porsche si capitala svabilor. (Asezat parca cu mana exact in centrul Europei, Stuttgartul te mangaie cu administratia perfecta tipic germana, dar si cu proxima vecinatate a Belgiei sau a Elvetiei. Un oras modern si civilizat, venit parca dintr/o alta lume, asa cum sunt si restaurantele. Daca ajungeti vreodata acolo, nu puteti sa ratati restaurantul “Christophorus”, am trait clipe de neuitat acolo)

Deci, si eu as fi facut la fel, inca o data nu pentru frumusetea orasului, deoarece si Montrealul are farmecul lui aparte. As fi facut/o pentru ca m/as fi gandit mai intai la mine si la interesul meu personal si doar apoi la interesul altora, cum probabil la fel a gandit si Simona. As fi facut/o pentru ca, in mod firesc, sutele de mii de dolari sunt mai importante decat sutele de mii de suporteri. De fapt, sutele de mii de dolari au adus sutele de mii de suporteri, si nu invers. Nu?

Ce e iritant insa e patriotismul (devenit sforaitor) al Simonei. Simona nu e patrioata si nici nu are de ce sa fie, atata timp cat patriotismul desantat e apanajul prostilor iar Simona numai proasta nu e. Simona e ipocrita, pentru ca doar ipocritii pun (in vorbe) patria inaintea lor insisi. In realitate, nimeni nu pune nimic inaintea propriei persoane, dincolo de principii si principialitate e o chestie simpla de auto/aparare, un reflex, un instict.

Ce e iritant e steagul tricolor (gaurit!?), devenit fundalul “by default” al pozelor Simonei de pe facebook.



Simona ar trebui sa faca steagul sul, sa il stranga tare in pumn si, in fuga mare, sa il predea precum o stafeta urmatorului patriot de serviciu. Va manui mult mai bine racheta fara povara steagului din brate.



Lucian Vasiliu

Aprilie 6, 2015



Stoney Creek, ON

No comments:

Post a Comment