Friday, July 3, 2015








Of, Simona



Sincer, credeam ca Simona e mai buna. Nu neaparat la tenis, desi si acolo mai sunt multe de facut. Si nici macar la psihic nu ma refer, desi clar si aici mai are de lucrat. E iritant de vizibila graba ei de a inchide punctele atunci cand nu ii intra mingea, nerabdarea cu care vrea sa iasa mai repede din teren de parca o mana turcii de la spate, in loc sa se puna metodic (ardeleneste!?) pe recuperare. Sunt suparatoare deci atat lipsa ei de profesionalism si in egala masura paradoxala noastra graba cu care o criticam cand nu joaca bine, desi stim ca e totusi e atat de tanara (de unde deci asteptarile atat de inalte!?)

Ce vreau sa spun aici este ca eu credeam mai mult in inteligenta din afara terenului a Simonei. In strategia ei de motivare.

Am citit recent pe wall/ul unui prieten de pe facebook cum ca Simona ar fi recunoscut Romania ca fiind motivatia ei primara. In conditiile in care alte jucatoare de top 10 ar fi nominalizat banii, premiile, castigarea turneelor sau fanii.

Am ramas perplex. Simona a impins tot timpul in fata chestia asta cu patriotismul dar parca acum e prea de tot. La o analiza super simplista a Fed Cup, Simona a avut cele mai multe cereri de participare din tot grupul romanesc de fete dar a fost in acelasi timp si cea care a onorat cele mai putine invitatii.

E ca si cum la intrebarea “ce il motiveaza cel mai mult la scoala”, chiulangiul clasei ar replica “prezenta”. Si ar face asta in aplauzele –exuberante- ale audientei. Sincer, un astfel de scenariu ar fi fost posibil doar pe vremea comunistilor, cu chiulangiul pe postul de fiu al prim secretarului de judet.

Haida de, chiar asa de prosti sa fim!? Chiar atat de vulgara, Simona!?

La felul in care joaca fetele noastre, in scurt timp Simona isi va capata statutul official de rezerva in echipa Romaniei la Fed Cup. Cel deja arvunit voluntar, de ceva timp, de Simona. Adica a cincea roata la caruta

PS Acum cand scriu Serena o bate pe Watson, plecand de la zero la trei in setul final. Serena e motivata de doborarea recordurilor.

Lucian Vasiliu



Dundas, July 3rd 2015.

No comments:

Post a Comment