Tuesday, February 16, 2016



Guri si cururi

Dupa ce ne-a manjit pe dinauntru sticla ecranului cu fecale si a mutat wc-ul in sufragerie, latrina trei vrea acum sa mai confiste un simbol: strada.

Prin emisiuni pictate clar cu bidineaua intr-un rosu desantat si in cautare de notorietate, latrina trei a polarizat intr-un interval relativ scurt de timp o anumita parte a societatii, dupa care a tinut captiva aceeasi multime, administrand cateodata cu lingurita altadata in doze de soc aceelasi droguri cu care i-a dezvirginat odata: adevaruri spuse pe jumatate, minciuna in sincron in baza principiului “daca te mint mai multi odata inseamna ca e adevarat”, scandal, isterie, ignoranta si frustrare fals eliberata seara inainte de culcare, odata cu basinile ce finalizeaza o cina buna si promit un stomac linistit pentru la noapte. Si dupa una si dupa cealalta, camerele trebuiesc bine aerisite pentru ca intr-adevar somnul sa fie odihnitor.

Bat pariu cu tine ca nu va iesi nimeni in strada pentru antene, sau vor iesi putini. Pentru ca stofa celor ce privesc antenele nu este de scos in strada. Pentru strada iti trebuie coaie.

Pe cine deci a polarizat antena? Cine se uita la ei, de fapt? Fie nostalgici, fie naivi, limitati fie in educatie fie in intelegere, predispusi la isterie sau superficiali, in cautare de scandal si mai putin de finalizari, astia toti i-au facut pe badea si gadea vedete nationale, desi vocatiile lor erau mai degraba fie in biserica pentru unul fie in sala de sport pentru altul. Cred cu toata sinceritatea ca badea ar fi fost un prof grozav de educatie fizica, cu charisma si tot ceea ce trebuie sa motiveze copii sa traga la fiare, mai ales baietii. Despre gadea predicator ce sa mai spun!? Privirea dreapta, pauzele sacadate, fruntea lata si profunzimea vocii ar fi ingenunchiat multimile in biserici, cururile sus la cer si fruntile culcate pana jos in poala ereului. Cariere ratate.

Dreptul la exprimare este fundamental si nu trebuie refuzat nimanui. Nici macar unor astfel de indivizi. Cu atat mai mult nu unor astfel de indivizi, pentru ca lupta lor pentru libertate – acceptata ca si adevar general – capata altfel de valente. Valente care, indirect, le valideaza activitatea, altfel de tot rahatul.

De aceea cred si sper ca (orice) antena sa emita. Si cred ca va emite, e doar lamentare si circ, ca intotdeauna. E sodomizarea adevarului si a unui public care nu simte penetrarea subtila pe la spate. Asa cum comentam pe un perete fb, este mana lunga si razbunatoare a lui Voiculescu care a invatat in puscarie ca degeaba dormi cu spatele la perete daca stai cu gura deschisa.

Iar gurile deschise (mai ales a admiratie) trebuiesc rasplatite. Pe bani cat mai multi.



Lucian Vasiliu



Dresden, 16 Februarie 2016

No comments:

Post a Comment