Saturday, December 20, 2014





Iohannis, un alt fel de presedinte?

Dincolo de impresia lucrului bine facut, noul presedinte ales umbla la sentiment. Arma cu care neamtul a castigat alegerile, facebook/ul, este in continuare letal folosita de catre echipa presedintelui. In ringul de lupta, Iohannis apare precum cavalerii Jedi din Razboiul Stelelor iar pagina lui de facebook e precum celebra sabie lumina: nu numai ca surprinde pe cei obisnuiti cu arhaisme, dar pare a fi intr/o perfecta simbioza cu posesorul, e continuarea fireasca a lui.

In conditiile in care Dragnea se intreaba si acum ce e ala internet iar Nastase ridiculizeaza ( practic involuntar) web/ul cu posturi zaharisite, echipa prezidentiala foloseste FB ca un bisturiu in mana unui foarte bun chirurg plastic: schimba fata Romaniei cu viteza luminii. Problema ramane insa in continuare a noastra, a romanilor: putem sa ne aducem fiinta la nivelul chipului asta nou!?

Iohannis va sta drept si cu mana la inima duminica in fata lui Valentin Astanculesei, tanarul informatician care va interpreta la pian pentru a doua oara – dupa reprezentatia din Gara Centrala din Amsterdam – imnul Romaniei.

Ideea este geniala, si face parte dintr/o strategie deja vizibila a presedintelui de a sentimentaliza romanii dincolo de de nivelul lacrimilor pe obraji, suuuus de tot pana la stransul pumnilor si ascutirea privirii inainte.

Logic vorbind, in fata noastra se afla un obiectiv urias si anume transformarea noastra ca natiune. Schimbari fundamentale si eforturi uriase, care nu se pot face decat cu o motivatie corespunzatoare.

Nu stiu tu, dar eu unul sunt “all in”. Adevarul ca am fost intotdeauna mai simtitor, mai sensibil. Sau, cum spunea tata, mai bleg.





Lucian Vasiliu Hamilton Decembrie 20, 2014.


PS Intr/o cu totul alta ordine de idei, am sa iti povestesc odata cum am petrecut eu cincisprezece minute, jumatate lesinat, pe un pat de ambulanta in Gara Centrala din Amsterdam. Si cat de frumoasa e o plimbare cu barca pe canalele orashului.

No comments:

Post a Comment