Thursday, December 11, 2014

Mos Craciun




Draga Mos Craciun,

A trecut ceva timp de la ultima mea scrisoare...Anul asta e primul an cand baiatul meu Nicholas nu mai crede in tine, dar uite ca eu cred, asha ca itzi scriu cu incredere si speranta!

(deschid aici o mica paranteza sa te asigur ca va veni vremea, sunt sigur, cand Nicholas iti va da credit din nou. Ne nastem cu instincte sanatoase, apoi cei mai mari decat noi dar nu si mai intelepti decat noi ne invata ca – chipurile- tu nu ai exista. Dupa care, dupa un periplu prin viata care poate tine mai mult sau mai putin, in functie de capacitatea personala de recuperare a fiecaruia, intelegem ca, logic, numai tu poti face anumite lucruri..)

E prima data pentru mine cand pot sa iti spun in sfarsit pe nume, in copilarie te stiam de Mos Gerila, intre timp am aflat ca nu erai exact pe gustul unora de unde si porecla. Zilele alea insa au trecut si iti doresc Moshule multa putere de munca si intelepciune sa nu te cobori la nivelul lor.

In ceea ce ma priveste, vreau o tara ca afara.

Vreau sa ii dai neamtzului putere sa nu se romanizeze. Vreau sa ajuti DNA/ul sa umple puscariile in continuare si sa ne scape nu numai de hoti dar si de hotie

Vreau sa le ridici romanilor valul feciorelnic de pe fata. Vreau sa ii lasi sa vada, nu numai sa se uite. Sa asculte, nu doar sa auda.

Vreau sa ne scapi de comunisti, neo comunisti, socialisti sau orice alta pacaleala de felul asta, macar pana ne/om maturiza, putin.

....

Si te mai rog moshule sa ma mai lasi sa trag, pe zapada, o sanie dupa mine, pe niste strazi din Galati, stiu eu care, tu numai sa faci ce poti tu ca sa se intample si asta, odata...

Hamilton, ON

Decembrie 2014

PS



Bineinteles, as vrea Steaua si Barcelona campioane.

No comments:

Post a Comment